Clubshow 2013

Dandie Dinmont Terrier Club i Vadstena

I likhet med 2012 genomfördes årets clubshow vid Vätterns strand på Vadstena camping helgen 9-11/8. I en fantastisk miljö, med trevligt bemötande från campingpersonalen, en stor nyklippt gräsyta vid stranden och precis lagom tur med vädret. Ja, vad kan man mer begära av de yttre förutsättningarna för en clubshow.

Redan på fredag eftermiddag var vi ett antal medlemmar som checkade in på campingen. Efter installation i hyrda stugor respektive vid husbils/husvagnsplatser vidtog förberedelser inför lördagens aktiviteter. Markering av utställningsringen, uppsättning av tält och sortering av priser och lotterivinster tog sin tid. Därutöver fick några av våra oerfarna hundutställare hjälp med trimning av sina Dandiesar.

Än en gång ett stort tack till alla er som sponsrade med pengar och gåvor till priser och lotterivinster.

Efter någon timmas egen tid med utfordring och rastning av våra hundar samlades vi kring grillen för en gemensam middag i kvällssolen. Det blev en mycket trivsam kväll som drog ut på tiden ända till efter solnedgången. I en rikstäckande förening, som är så liten som vår, är dessa träffar ovärderliga. Man får ansikte på personer som man bara pratat med i telefon eller per mail. Kontaktytor skapas som underlättar framtida samarbete i klubben och i avelsarbetet.

På lördag förmiddag genomfördes ett ”extra clubmöte” samt information om arbetet med RAS (Rasspecifik AvelsStrategi).  Se egna artiklar.

Under lördagsförmiddagen anslöt också de medlemmar som ännu inte kommit och installerade sig kring utställningsringen. Utdelning av nummerlappar, försäljning av utställningskatalog och ett av tre lotterier genomfördes samtidigt som alla dandieägare gjorde ”sista minuten förberedelser ” på sina hundar. Här borstades, kammades och rycktes enskilda pälshår så att allt skulle vara perfekt innan entré för domaren.

Kl 12:00 hälsades vår domare; Britta Roos Börjeson, och alla medlemmar varmt välkomna till årets clubshow.

Efter gemensam fika med smörgås på klubbens bekostnad startade exteriörutställningen.

Totalt var 27 Dandiesar anmälda, dock fick vi återbud på 4 hundar varför 23 hundar, varav mycket glädjande 6 valpar, kom till start.

Under Brittas handfasta ledning lotsades även de mindre erfarna hundägarna genom exteriörbedömningens olika turer. En incident mellan två hanar i öppen klass avvärjdes elegant. Här gäller att man inte får låta hundarna komma för nära varandra och att ha kontroll på sin hund.

Jag vågar påstå att vår domare generellt sett var mer än nöjd med kvaliteten på hundarna som deltog.

Ovan ser ni Janette Andersson med sin tikvalp Ginger vänta på individuell bedömning medan Britta Roos Börjesson följer nr 3 Gildas rörelsemönster.

I valpklassen var dock en hane helt outstanding!
”Strike Monterone Music Maestro” vann domarens absoluta gillande och blev BIS valp.
Ägare och uppfödare Gun Sävenborg.

 

I juniorklassen segrade ”Fairmac Tempest Royalty”. Han blev också bästa hane i hård konkurrens av tre championhanar.

 

Bästa unghund blev ”Willows Aida” ägare Ragnhild Håkansson

 

Bästa tik tillika BIS blev ”Fairmac Sparkle Saphire” ägare och uppfödare Maritha Karlsson.

Maritha Karlsson erhöll också vandringspriserna bästa ”peppar” och bästa ”senap”

     Stort Grattis till alla vinnare

 

Blodprovstagning!

När all anspänning efter utställningen släppt kopplade vi av och samlades åter för en mycket trevlig kväll med grillning och hundgemenskap. Tack vare våra generösa sponsorer fanns priser kvar till ytterligare ett lotteri som förgyllde kvällen och gagnade klubben ekonomiskt.

På söndag morgon fanns det för de morgonpigga en poängpromenad innan vi klockan 10:00 påbörjade blodprovstagningen till stöd för forskningen om bland annat glaukom. 14 Dandiesar fanns tillgängliga för veterinär Ulrika Lind. Proven är skickade till Hälsingfors för fortsatt forskning.

Som avslutning, innan vi skingrades för hemfärd, togs ett Dandiefoto med 13 hundar.

 

Tack alla ni som bidrog till en mycket trevlig helg.

DDC styrelse

 
 

RSS 2.0